Ajánlatok

Friss topikok

  • Deedo: cotcot.hu/divat/cikk/1807 (2008.07.31. 22:14) Újra itt
  • indianyo: szia Nem tudom az oldaladat olvasni, csaka bal egyharmadban látszik szövveg. valami lapozó vagy ... (2007.11.23. 09:09) Ruhák halomban
  • ~szivárvány~: Szia Hajni! Kösz a kommentet. Igen, hozol egy-két, mondjuk max 5 olyan darabot, amit úgy gondols... (2007.11.13. 11:49) Cserebere Szadán!
  • Velenczei Ágnes: Hát én a legkisebb voltam és így az unokatestvérem unokatestvérének a holland rokonaitól kapott ki... (2007.10.31. 23:20) Divatról kicsit

Milyen méretet hordasz?

2007.11.02. 23:37 - ~szivárvány~

Címkék: divat ruha méret anorexia beszerzés dolce benetton armani caro gyed rubens isabelle domenico


Ha vásárolsz.....


Elgondolkodtam, hogy Rubens

www.berze-nagy.sulinet.hu/stilus/barokk/leukipposz.htm

nőalakjai vajon hányas méretet hordanának:)

Így magamra nézve...kkhm:)

Vagy a nagy port kavart plakát az anorexiás modellről? Miközben a jelenség minimum 10 éve ismert?

http://www.origo.hu/noilapozo/szepseg/20070926-sokkolo-fotokkal-harcolnak-az-anorexia-ellen-milanoban.html
Sokkoló fotókkal az anorexia ellen

Sokkoló fotókat állítottak ki Milánó belvárosában, alig néhány nappal a divathét kezdete előtt: a valóban anorexiától szenvedő Isabelle Caro elrettentő képeivel próbálják felhívni a figyelmet a túlzott soványság problémájára a szépségiparban

A milánói divathét szervezői, egy anorexiás nőről készült, meztelen fotókkal próbálják meg felhívni a figyelmet a szépségipar soványság-kultuszára. Az olasz nagyváros több forgalmas pontján kiállított óriásplakátokon a 27 éves, mindössze 31 kilós Isabelle Caro hirdeti: mondjanak nemet a "nullás" méretekre.

Az anorexia ellenes kampány fő szervezője a Flash&Partners ruházati cég, amely a Nolita márkát is forgalmazza. A fotókat egy neves olasz művész, Oliviero Toscani készítette - az ő nevéhez fűződnek a Benetton nagy botrányt kavaró fotósorozatai is(mert színesbőrű gyerekek fotói voltak, megjegyzés tőlem)

"Azért készíttettük ezeket a sokkoló képeket, hogy mindenkinek megmutathassuk a betegség szörnyű arcát" - írta a plakátokról kiadott közleményében a Flash&Partners. "Az anorexiát legtöbbször a divatlapok és a modellek által sugallt kép idézi elő a fiatal lányoknál, így éppen itt volt az ideje annak, hogy valaki a valóságot is bemutassa."

Forrás: [origo]


"Túlságosan sokáig bújtam el a világ elől, és hosszú ideje rejtegetem a testemet" - nyilatkozta a fotókon szereplő modell, Isabelle Caro, aki 13 éves kora óta küzd a betegséggel. "De eljött az a pillanat, amikor félelem nélkül meg akartam mutatni a testemet, még akkor is, ha ez egyesekben visszatetszést kelt. Azt azonban sokkal fontosabbnak tartom, hogy felhívjam a fiatal lányok figyelmét arra, milyen szörnyű is ez a betegség."

Bár a milánói divathét szervezői úgy döntöttek, csatlakoznak New York-i és londoni kollégáikhoz, és kitiltják a kifutókról a csontsovány modelleket, a neves divattervezők szerint - bár egyetértenek a kezdeményezéssel -, az haute couture világának nincs túl sok köze az anorexiához vagy más étkezési zavarokhoz.

"Az anorexia mindenkit érint, nem csak azokat, akik a divat megszállottjai" - mondta Giorgio Armani. Domenico Dolce, a Dolce&Gabbana cég egyik vezető tervezőjének véleménye szerint: "az anorexia elsősorban egy pszichés betegség, nincs túl sok köze a divathoz."

[origo] kiemelések tőlem

 

Észrevétel egy: Mi az, hogy nincs túl sok köze az anorexiához a kifutók világának? Hát ki mutat be kollekciókat? Kire akarnak hasonlítani a lánykák, amíg nincsenek felelősségük és énük teljes tudatában?

Észevétel kettő:  Armani és Dolce véleménye már jobban tetszik!



Nyíltan, magamról

Évekkel ezelőtt, kb 2 éves volt az első lánykám. Na, talán eléggé visszaalakultam a gyed alatt, hogy vehessek egy farmert.
Hármasban Bp. Akkor még a plázák sehol sem voltak, az igazi, hőskori butikok meg már nem léteztek.
Párom még egyetemi éveinek emlékei alapján vitt el egy-két helyre.

A negyedik kis üzletből már könnyezve, iszonyú dühvel jöttem ki, és azzal  a lendülettel, ahogy becsuktam az ajtót, bele is rúgtam

Tudom, nem vagyok egy ideális alkat(ruhatervezőknek biztos nem).

Mai napig sokáig tart egy - egy jó darab megtalálása. És persze mindig uaz a rossz érzés...


Szóval hányas méretet hordasz?

A bejegyzés trackback címe:

https://ingyenruha.blog.hu/api/trackback/id/tr37216635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása